100% Pure Energie

‘100% Pure Energie is groen, helder en transparant’

“We vinden het steeds gewoner om in ons dagelijks leven rekening te houden met het milieu en CO2-uitstoot. Van den Heuvel wil hier graag een voortrekkersrol in spelen. We zijn actief met deze ambitie bezig, zowel binnen als buiten de organisatie. We stimuleren onze medewerkers ook om met ideeën en voorstellen te komen om het energieverbruik te reduceren. Eén van de speerpunten van ons bedrijf is om ‘groene’ energie in te kopen. De 100% Pure Energie die Raedthuys aanbiedt sluit geheel aan bij onze wensen”.

Marco Bervoets, Manager Bureau Ondersteuning
Van den Heuvel Aannemingsbedrijf BV, Heesch

‘100% Pure Energie is groen, helder en transparant’

Van den Heuvel Aannemingsbedrijf BV opereert op een breed scala van de onder- en bovengrondse infrastructuur. De vermindering van CO2-uitstoot speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering van Van den Heuvel. Manager Bureau Ondersteuning, Marco Bervoets: “100% Pure Energie is energie volledig opgewekt op eigen bodem en daarmee dus groen, helder en transparant. Wij hechten veel waarde aan technologische ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie.”

Wat betekent duurzaamheid voor uw bedrijf?
“De wereld is in beweging. Dit is te zien in de verandering van het klimaat, maar ook in de visie van de samenleving over hoe we horen te leven. We vinden het steeds gewoner om in ons dagelijks leven rekening te houden met het milieu en CO2-uitstoot. Van den Heuvel wil hier graag een voortrekkersrol in spelen. We zijn actief met deze ambitie bezig, zowel binnen als buiten de organisatie.”

Op welke wijze besteedt uw bedrijf aandacht aan duurzaamheid?
“In 2013 hebben we de CO2-prestatieladder geïmplementeerd in onze bedrijfsvoering. Dit instrument bestaat uit vijf niveaus en stimuleert CO2-bewust handelen. Van den Heuvel is gecertificeerd op niveau 5. We richten ons op één van de grootste oorzaken van de opwarming van de aarde: CO2-gas. Het reduceren van CO2 begint bij inzicht. Daarom berekenen we jaarlijks onze CO2-footprint. Naar aanleiding hiervan stelden we ambitieuze CO2-reductiedoelstellingen vast. We streven ernaar om onze medewerkers actief bij de reductie van CO2-uitstoot te betrekken. Dit doen we met effectieve en gerichte communicatie. We stimuleren onze medewerkers ook om met ideeën en voorstellen te komen om het energieverbruik te reduceren. Dit kunnen zowel persoonlijke initiatieven zijn als optimalisaties binnen ons bedrijf.”

Waarom heeft u gekozen voor 100% Pure Energie van Raedthuys?
“100% Pure Energie is energie volledig opgewekt op eigen bodem en daarmee dus groen, helder en transparant. Er is geïnvesteerd binnen onze landgrenzen in een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor de opwekking van energie. Wij zijn als bedrijf werkzaam in de infrastructuur voor water en energie. We hechten dus veel waarde aan technologische ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie.”

Wat zijn uw ervaringen met Raedthuys?
“Van den Heuvel Aannemingsbedrijf BV is in Nederland al sinds 1956 werkzaam in de infrastructuur. Sinds enkele jaren werkt de afdeling Business Unit Energie Projecten van Van den Heuvel samen met Raedthuys aan de ontwikkeling van duurzame energie. Zo kwamen we in contact met de organisatie Raedthuys en ontstond er een prettige samenwerking. Eén van de speerpunten van ons bedrijf is om ‘groene’ energie in te kopen. De energie die Raedthuys aanbiedt sluit geheel aan bij onze wensen.”